Omgivningen

Kring Bergakungen finns gott om natur och vackra platser för vandring, bad och rekreation. Här finner du bland annat fågeltorn, grillplatser, fritt fiske, utegym, upplyst motionsspår, markerade vandringsstigar, badplatser, isättningsplatser för båt med mera.

Badplatsen

Bara 200 meter från anläggningen finns den allmänna badplatsen med badbrygga, sandstrand, lekplats och grillplats.

Motion

Ca 400 meter från anläggningen finner man ett utegym och natursköna motionsspår med utsikt över sjön.

Naturen

Anläggningen är belägen med omgivande naturreservat och ålderdomliga ängar och betesmarker. Detta är en trakt där man inte har svårt att se sagofigurer bakom varje träd.

Näset är en naturoas bara en promenad från anläggningen, ett naturreservat på en udde som sticker ut i sjön österifrån. I området finns ett antal dammar vilka är rester från brytning av kiselgur, verksamheten upphörde på 50-talet och dammarna är idag fina miljöer för bl.a. fåglar och trollsländor.

Vandra Skåneleden

Skåneleden är en 130 mil lång vandringsled som är indelad i 6 delleder och 120 etapper.

SL1 är en delled som sträcker sig från kust till kust och tar dig genom de vilda skogarna i snapphanarnas rike och passerar rakt igenom Bergakungens Stugby. Här kan du läsa mer om etapperna Glimåkra-Osby och Osby-Verum.

Andra aktiviteter i närheten

BRIO Lekoseum

2,8 km från anläggningen finner du BRIO Lekoseum, ett leksaksmuseum med utställningar och lekstationer för barnen, här kan du gå på upptäcktsfärd genom lekens historia och även besöka tomten och alla hans nissar som jobbar flitigt året runt nere i tomteverkstaden.

Markaryds Älgsafari

Smålandet Markaryds Älgsafari ligger en halvtimmes bilfärd från Bergakungen, här kan man med tåg eller egen bil få närkontakt med skogens konung älgen och amerikanska bisonoxar.


IKEA Museum

20 minuters bilfärd norrut finns Älmhult och det allra första IKEA-varuhuset, byggnaden är idag utvändigt återskapad till sitt ursprungliga utseenede från år 1958 och invändigt delvis ombyggd till det som nu kallas IKEA Museum.


Kreativum


Här garanteras en kunskapsbaserad lekupplevelse för hela familjen!

Tosselilla


Besök Skånes största nöjespark!


Glimminge-

hus

Glimmingehus i Sydöstra Skåne är Nordens bäst bevarade medeltida borg.

ADRESS:

Ebbarp 3625, 283 91 OSBY

TELEFON:

0793-189696

BESÖK VÅR SYSTERANLÄGGNING:

Tydingesjöns Camping & Festplats

HÖGSÄSONG:

1 Juni – 31 Aug

ORG.NR:

556449-8854

Translate »

Registrera din kurs

För att hålla din kurs på bergakungen kan du fylla i fälten nedan. Vi kommer sedan att kontakta er för mer information.